Folic Acid

Assalamualaikum nak tanya sampai kandungan berapa bulan ye kena makan folic Acid ni?

2 Balas

Nurse/Doktor ada bagi ubat lain ke selain folic acid? Kalau doktor ada bagi ubat lain macam obimin/zincofer/iberet tu tak perlu dah consume folic acid sbb dalam ubat lain tu dh complete dgn folic acid, sebab tu ada doktor akan tukar ubat lepas 3 bulan/12weeks. Lepas 12 weeks tu, baby need more other nutrient than folic acid je. Ni apa yg doktor terangkan kat saya masa saya tanya soalan mcm ni

4y ago

Doctor bg sy new obimon dan folic asid.

nurse sy kata 3 bulan pertama je

4y ago

haah xyh.. sy da masok 4 bulan da.. dye kata xyh mkn da sbb memang patot xyh mkn.. tapi ubat sy masih ade.. 😅so sy pn xde la mkn da..