pregnant atau tak

hai semua bolh bantu lin tak? period tarikh 3dan 4 shaja bulan 5 lepas tu dh tak dtg smpai skrg. pagi td (30/6) test upt negatif 🥹 19/6 lin ada checkup gan pakar dan ada scan tvs tp doktr tak ckp sy pregnt atau tak cuma dia ckp kilang telur sy cantik. lepas 2 hr mcm tu klu sy mkn perut jadi kembung smpi skrg masih makn benda yg tak berangin tp still perut tu kembung dan kluar angin ikut mulut, breast sy pun sakit mcm membengkak. sape2 ada mcm sy tak? bagaimana nk rawat ya?

pregnant atau tak
7 Balas

Nampak negative. Kalau saya, saya try check lagi after seminggu sbb saya selalu kena scam dgn badan sendiri & mmg tak percayakan symptoms nak2 symptoms pregnant, period, masalah hormon semua tu lebih kurang. Ada juga masa2nya saya rasa mcm pregnant & instinct pregnant tp pastu period. Saya kalau salah makan pun boleh kembung perut jadi saya minum eno halia tu baru lega

Saya consume pregnacare conception max & next 2 months lekat. bila dah lekat, doctor akan prescribe duphaston kalau ada history gugur mcm saya. Semoga ada rezeki sis & TTC sisters ya amin InshaAllah 🥰💕 doakan baby saya sihat juga ya.

kita sama-sama wanita kita. harus sabar kak Sya jugk nak sangat punya baby tapi. kalau Tuhan kata belom rezeki lagi Sya tak boleh buat apa

harap bersabar Sya jugak sudah 10 tahun berkahwin tapi smpi skrg Sy belom jugak ada baby

sye nmpk -ve sis. mybr perubahan hormon ? or sis blh repeat lg test lepas smnggu .

3mo ago

hai

ini saya selalu. TES guna ni tapi belom rezeki lagi

3mo ago

Hi sis sy pun rajin guna opk strugglenya tu nak kejar waktu subur tp tak pernah la dua line terang hihi.. Sy ttc 2 thn setengah. Malas dh nak pikir psl pertanyaan org bila nak preggy bila nak preggy . Tp pd masa yg sama sy nak try mnum kapsul buah zuriat dan susu efferty kononnya nak buat persediaan hamil nak pulihkan dlu masalah peranakan manatau ad masalah yg tak dikenalpasti.. manatau ada rezeki akn dtg.. Last period bulan lepas & awal bulan 6 ni sy minum kapsul buah zuriat brand mamamimihouse beli kat shopee. Mkn dlm 28 biji dah pastu stop teruskan pla efferty sbb tak kesabaran nak minum susu. Ngam2 tarikh sepatutnya sy period bulan 6 ni sy saja test Opk pastu naik dua line terang pla. Tak pernah lg sumur hidup dpt 2 line trang lg2 yg spatutnya hari period. Lusanya sy try lg opk masih dua line makin terang .Sy try pula Upt pun naik dua line tp samar. Sehingga skrg test lg line makin terang. Tp sy taknak happy sangat dulu sbb belum cek klinik lg nak pastikan betul ke hamil atau tdk