UPT POSITIF THEN NEGATIF

6/7 (dpo13) upt sy positif . 12/7 sy check upt sy dh negatif . Td check pun negatif . takda Tanda2 nk period . Cuma skrg sy rasa pening memusing , bloated, loya dan lidah rasa pahit . Nasi pun mkn 2 3 suap je pastu nk muntah . Bnda lain bleh je mkn . nasi je tak lalu nk mkn . Sy last period 6/6/2023 . Soalan sy , lpas upt negatif brapa hari lpastu period akn dtg eh ? atau masih ada harapan ? Sy ingt klu blan ni tak dtg period jgak bru nk pegi check . Apa pndapat ibu2 smua ? Thankyou

5 Balas

assalam sis...sy pernah test samar...lps dua tiga hari negatif...lps tu period byk sgt smpai kena tukar pad selang 2 jam...doc ckp chemical pregnancy...dh 3 kali jadi mcm tu... 4yttc... mcm mn condition sis skrng..?

9mo ago

sy 2x CP . Sy blum pegi scan lg . smpai skrg msih blum period

Normal cek first positif.Pastu cek kedua kali negatif,Saya tunggu dalam seminggu cek balik,alhamdullilah line samar tu first cek tu dah sgt jelas

Tapi dari pengalaman saya,saya takde langsung dtg period selama cek upt positif pastu negatif

9mo ago

Maybe masih awal kot,inshaallah ada rezeki,saya first cek positif tapi agak samar,kedua kali cek negatif,so saya tunggu dalam 2@3hari cek balik,alhamdullilah line dah terang,tanda tandanya ada,berat badan naik mendadak,susu bengkak dan sensitif,dan cepat letih,asyik tidur jer.

Dah try pergi scan ke ? Untuk kepastian puan sahaja.

9mo ago

blum scan lg . smpai skrg blum period lg

period sis teratur tak tiap bulan?

9mo ago

Kalau teratur,inshaallah ada rezeki,saya pun haid teratur.