Breastfeeding

Hai semua the asian parents. Saya nak tanya. Saya dah 2 bulan tak perah susu, anak fully fm. Puting inverted dan anak tak dapat nak latch dengan betul. Kadang-kadang rasa sedih sebab sayangnya susu badan ada tapi tak diberi pada anak. Sekarang susu saya dah mengering sebab bila picit puting, susu dah tak keluar. Soalan saya, Masih ada kah lagi peluang untuk saya pam susu sampai susu keluar?

2 Balas

ad try berurut ke awk..puting tu ad alat lhas rasa jual kat farmasi..utk tarik keluar dia..lupa nama nya

4y ago

Awal2 kelahiran dulu dah pernah try jugak nipple shield, tapi anak tak nak jugak, mungkin sebab nipple shield tu tak berapa nak lembut macam puting ibu. Nipple puller pun dah try, tapi tak menjadi sangat dan kesannya agak lambat.

Ruginya..xtau lh awk.pengalaman akak sy, susu stop dah xde.tp xtau lh bile berurut kuar lg ke x susu

4y ago

Btl awk..xpe lah..asalkan anak membesar dgn sihat 😍 be positive..ceria sentiasa