Anak Susah Makan

Hai semua... Ada x anak ibu2 kat sini yg susah nk bukak mulut bila diberi makan? Anak sy umur 7 bulan lebih tp punyala payah nk makan. Ank sy fully bf. Kat pengasuh kadang 3 botol 4oz x hbs dia minum. Sy hntr jam 7pgi ambk dia dkt jam 2 ptg. Dh dgn sy baru dia menyusu tp tu pun on demand. Sy risau jgk sb dh 2 bulan berat masih statik cuma nurse ckp xplu risau sgt as long as berat msh ok ikut carta tu. Tp as mak2 ni, smua bnd kt risau kan ? please share pengalaman ibu2 jgk supaya dpt menenangkan hati sy yg tgh gundah gulana ni. ?

113 Balas

Cuba buat susu avocado n try ks avocado puree .,, sbb ank sy ska avocado .. n buat susu dya akn knyg lm .. ns klau dh 7 bln sy start buat bubur tnpa blend dh cuma yg mcm ayam kr ikn bilis ke tlur sy blend then cmpur dlm bubur yg msk … sy x ikut rules mkn tawar msin phit tu sy buat mkn trus mix ikn bilis with brocoli .. ayam kntg n cheese .. semua buat bubur cmpor beras sumo .. n bubur udang , bubur seafood pling baby sy suka .. kn try n error pelbgaikn mknn … tp no salt or perasa gn asli je .. smga dpt mmbntu … n satu lg baby akn ska bubur ikan bilis mix tauhu telor jepun tu .. ni semua naikkn bdn baby