Berat maintain

Hai semua…baru² ni sy bwk anak checkup umr 1y9m beratnya maintain je xnaik² dari umur 1y3m iaitu 12.5kg…tapi xde masalah kata misi sbb tak lari dlm garisan carta. Cuma sy risau berat tu akan ttp sama bila checkup 2y nnt sbb anak sy x nak makan nasi.. kalau makan pn 3-4 suap lps tu dia xnk dh..tp menyusu dia kuat..nk tnya mommies² kt cni ada x tips nk bg naik selera mkn anak..sy risau la.

1 Balas

makanan selain nasi? tepung/mee/oats/bihun/pasta/bihun/kentang. pelbagaikan menu anak. mungkin boleh cuba menu yg dia tak pernah makan lagi. kalau dia reject, cuba ibu buat cucur nasi. anak saya pun pernah ada dalam fasa dia taknak nasi butir tu, tapi bila olah dalam bentuk mcm cucur laju dia makan.

11mo ago

Ohh okay takpe tu. Kalau dia makan dalam 3-4 suap je. Puan kerapkan bagi je. Haa cuba lah tau. 🥰