Anak Susah Makan

Hai semua... Ada x anak ibu2 kat sini yg susah nk bukak mulut bila diberi makan? Anak sy umur 7 bulan lebih tp punyala payah nk makan. Ank sy fully bf. Kat pengasuh kadang 3 botol 4oz x hbs dia minum. Sy hntr jam 7pgi ambk dia dkt jam 2 ptg. Dh dgn sy baru dia menyusu tp tu pun on demand. Sy risau jgk sb dh 2 bulan berat masih statik cuma nurse ckp xplu risau sgt as long as berat msh ok ikut carta tu. Tp as mak2 ni, smua bnd kt risau kan ? please share pengalaman ibu2 jgk supaya dpt menenangkan hati sy yg tgh gundah gulana ni. ?

113 Balas

alhmdulillah anknsy 7bln mau la bkk mulut time mkn tu sy gilir2 kalau tghari bg bubur malam kang sy bg nestum spye dia xbosan.bubur plk kkdg2 campur ayam+carrot kdg2 ayam+kentang....tgk la ape y ade dlm peti kdg2 bubuq kosong sy blend bilis ank ok ja.sy buat portion dia tuk 3 ari .pastu tukar2 la menu nye ..cuma anak sy ni bersaiz kecil n lasak berak kencing alhmdulillah okay.nurse ckp selagi carta dia cantik n tak merudum ianya okay ja ibu.jgn dgr ckp org ank kecik la.lahir ta ckup bln la...slgi dia aktif nk mkn da alhmdulillah.lain bayi lain la carta tumbesaran nye....