Haiiiiiiiiii

Hai semua, ada tak yang waktu mengandung hormon berubah kulit jadi gatal gatal satu badan? Kaki dengan tangan saya selalu gatal gatal sampai berparut😭 nak sapu apa ya supaya parut tu hilang?

5 Balas

😅 Sy la tu..xleh lgsung dgn cuaca panas, suasana panas..dia start mai merenyam kepala lpstu bdn gatal2..kdg timbul ruam..sblm ni pernh je kne sblm pregnant tp xseteruk n sekerap time pregnt ni ..dlm 5-10min je

try sapu lotion kalau x ok juga jika puan mmpu try g klnik jumpa doc nnti doc akn bg ubt sapu dan sabun mandi yg sesuai utk rawat gatal2 dsbbkn hormon semasa hamil..mg cpt sembuh dan dpmudahkan segalanya aamiin

4mo ago

sm2 😉

sy bru mtk ubat dkt doc sbb sy gatal sgt dkt tepi lengan..doc bg ubat sapu yg sejuk n ubat mkn incase gatal mkn je tros..sblm tu sy ade beli lotion ade kurang gak cume kene rajin hahahahaha

sis try guna vaseline yg botol putih tu..tk ingat nama da..saya tgh alami smpai jdi mcam sisik..tnya nurse..nurse ckap kdng2 sebab kulit kita kering sangat..

4mo ago

sama2 sis..tula tu hari doktor memang ada bagi lotion ngan sabun dia tu..tpi mcam tk berkesan lotion dia..tu yg try lotion yg lain..semoga di permudahkan urusan sis 🥰

Saya pun sama. Kulit kering and selalu gatal2. Lagi2 dkat bahagian tgh2 antara breast tu, kulit jadi kering dan gelap situ 😔

4mo ago

saya kerap dekat betis dengan lengan.. sampai berparut...tabahlah sis😮‍💨