Kulit gatal

Ada tips tak hilangkan kulit gatal..da dekat due ni kulit gatal sngat2 lagi2 time malam..susah na tido tahan gatal..masa sedar bolehla tahan diri tak garu kuat2, masa tido tangan auto menggaru, bangun tido je da jadi parut luka lagi2 belah kaki ni..😔

8 Balas

nak hilangkan gatal time mengandung ni : 1) tungku bhgn gatal dgn ais 2) sapu calamine lotion 3) pastikan kulit sentiasa lembab (boleh cari pelembap kulit/lotion kat farmasi, tnya pharmacist apa yg sesuai utk pregnant woman) 4) bila gatal2 dah reda, just sapu myk zaitun kat bhgn gatal tu everyday until beranak... sbb saya pernah skip lotion bila dah xgatal, 2-3 hari lps tu dia jd blk... saya pon gatal2 jugak tp kat breast ngan kat perut mmg smpai hmpir luka saya m'garu time tido... doktor kata eczema time mengandung... +jgn bg kulit kering n berpeluh nt mmg trigger gatal tu..

saya pun hadap benda sama, baru 17w gatal gatal tu memang tak boleh nak tahan. kadang ganggu tidur malam sebab time tidur dia nak naik gatal. parut xyah cakaplah sampai nurse kk dah tegur sebab banyak sangat parut. sapu calamine kurang sikit gatal, tapi ada masa memang tak tahan juga

saya ekzema drpd kecik.. bila preggy anak first ekzema makin teruk sampai bernanah.. try ubat viprolab beli kat shopee.. alhamdulillah ok.. preggy anak kedua pun naik juga.. tp dh tahu ubat alhamdulillah ok ja xnaik sampai bernanah

Saya sapu aloe vera je sis. Memang gatal gilossss 😂😂 kadang sampai berkesan kesan kuku. Tapi saya sapu je aloe vera lepas tu tangan kena ikat diam diam 😂

sy sapu tummy butter palmer’s 1badan disapu tapi itulah takmenjadi tapi kurang sikit😆

Saya makan je cetrizine. Sambil tu sapu lotion/ moisturiser

Sy sapu krim snowhitee.. beli dari hq. Pastikan original..