gatal²

Adoii sejak akhir² nie badan gatal² je , garu sampai da berparut badan nie .. Mummy kat sini ada tips x nk hilang kegatalan kat badan nie.. Tangan nie mmg cepat garu bila terasa gatal sikit ..

8 Balas

Yup..same goes to me..masuk 30w ni hari2 menggaru sampai luka2..sedap je tgn tu garu..sapu ubat sume xjalan..last2 setiap kali mandi sy bilas ngan air+dettol..pastu sy sapu aleo vera gel ..beli brand guardian tu je..alhamdulillah lega..sejuk je..xdla gatal..hari2 buat benda sama..kulit pon da npk ok..lau x tu mcm lebam2..sakit ht tgk😅..cubala ..mntau sesuai..😉

same here. ai jd gatal kat celah peha smpai naik bijik2 mgelembung air..husband spu mcm2 nk bg baik..smp hri ni still ade lg..gatal dia nauzubillah..sblm pregnant xpnh jd cm ni..mmy ai kata hormon..tp ai xleh thn gatal. ai sapu calamine lotion pon xjd apa..dah xtau nk buat cmna

😅😅sama. Sy sapu minyak mestika & cap kapak bila gatal sangat macam kene gigit semut tu. Lepastu sy ada sapu calamine lotion lepas mandi. Sejuk2 macam bedak sejuk dulu2 tu. Okay la.

Sy masa 27 weeks...gatal dua2 kaki..smpai hdoh jdi nya kaki sy..masa pgi klinik..bgtw doc..doc bgi dua jnis ubat utk gatal2 tu..lpas guna ..bbrapa mnggu..dah okay..

Saya sapu bedak agnesia sis. Adalah kurang sikit rasa gatal2 tu. Sapu mlm sblm tido atau bila perlu

Betul. Pakai pakaian longgar & serap peluh. Sapu minyak kelapa dara.

Try calamine lotion sis.

sllu.mndinjer