Keguguran akhirnya

Hai semua... 2 hari lepas saya dah ade pendarahan warna coklat kehitaman tapi tak de sakit perut... Kemudian asyik keluar je macam period... Hari ni saya appointment di kk dengan dokter... Sebab Mase buat buku dokter cek hanya ade kantung tanpa janin... Jadi temujanji dengan dokter hari ni untuk scan perut... So saya pun ceritalah tadi kat dokter saya ade pendarahan tapi takde sakit perut... Lepas tu dokter scan perut... Dokter cakap janin ade tapi takde denyutan jantung dan kantung mengecut... Jadi dokter bagi mase 2 minggu untuk dia keluar sendiri... Mc 4 hari... Dr sruh saya rehat... Saya dah retho... Selama ni saya tak sanggup nak lepaskan dia... Sekarang saya dah retho... Doakan dia keluar baik2 keluar sempurna semua ye kawan2 supaya saya tak payah buat d n c... Ni baby syurga kedua saya... Saya dah mula sakit2 pinggang... Tengah layan sakit... Teringat sakit masa baby 1st gugur dulu perit amat sakit memulas2 tu dengan bleeding yang amat banyak ... Si adik ni lain macam pulak dia nak keluar... Mungkin tak sanggup nak berpisah dengan mamanya lagi... Mama dah retho kamu pergi sayang jumpa di syurga 😭... Doakan semuanya dipermudahkan kawan2... ♥️

15 Balas

sama seperti sye juga ...kandungan pertama dan kedua sye keguguran pada awal kehamilan ...selepas 6 bulan sye keguguran sye mengandung lagi untuk kali ke 3 ...alhamdulillah ..sekarang anak dah berusia 7 bulan ... saya nak kongsi tip yeaa.. selepas sye keguguran yg ke dua sye mula amalkan makan folic acid ..sye beli di farmasi kemudian sye pergi mengurut sebanyak 3 kali berturut2 ..dan akhirnya sye mengandung lagi ..sye tidak lagi 1. bekerja 2. membawa atau naik motor 3. tidak bersama dengan suami (untuk trimester 1) .. 4. lebih banyak berehat 5. jarang buat kerja rumah (suami banyak bantu) 6. jgn naik turun tangga 7. jgn pergi berjalan di tempat yg jauh (pada trimester 1 n 2) 8. positifkan diri 9. jangan terlalu stress 10. buka buka pink awal .. cuba laa ...insyaAllah menjadi sye pon ada org yg suruh buat mcm tu ... alhamdulillah anak sye pon sekarang membesar dngan baik 😊

4y ago

InsyaaAllah saya buat dan memang ade yang saye dah buat...

Sabar ye sis..sy pn pernah 2 kali berturut2 gugur..lps gugur yg pertama, setahun br sy pregnant blk tp gugur jgk..tp lps sbln lbh sy pregnant lg..mmg terkejut sbb cepat sgt..fobia pn ada lg..tp alhamdulillah hjg bln ni genap 3 thn umurnya..

4y ago

Baik sis... terima kasih sis... tahniah sis.. doakn saye pulak yer...

Allahuakbar. Innalillahiwainnailaihirojiun. Sabar ye puan . Saya pun macam tu jugak first gugur . Now pregnant lagi tapi ada pendarahan sikit warna coklat . Saya takut gugur lagi . Allahu . Semoga tabah ye puan

4y ago

terima kasih puan... InsyaaAllah...saya doakan kandungan puan sihat sempurna sehingga bersalin... Amin ya Allah..

sama macam saya sis ,sekarang tengah mengndung ank no 3 yg 2lagi simpan .. saya doa kan sis & suami dikurniakan dan dapat merase cahaya mata 🥰 salam takziah ye

4y ago

sama sama sis .. makan mase jugak dlm 5,6bulan .. folic asid kalau bole jangan tinggal .. amin2 terima kasih 😊

sis saya rasa sis jangan kerja dlu kalau mengandung bawah 3bulan. badan org lain2. kalau dah sekali kena mcm tu kena jaga diri jgn penat stress.

4y ago

saya memang banyak sangat cuti dan banyak rehat je puan... memang xde rezeki agaknye... terima kasih puan...

alahai sedih baca.. sbb sy pun prnh mngalami pngalaman keguguran..moga Allah mudahkan prjalanan keguguran sis klini..bykkan brsabar sis

4y ago

lepas ni nak suami nak tanam janin... dan bermula la pantang tanpa baby... 😊

takziah. rehat2 dulu. prepare badan utk nx pregnancy. Moga ada rezeki lagi lepas ni. aminn

4y ago

InsyaaAllah... terima kasih puan...

adui 😢😢 moga anak2 syurga mnnti puan n sntiass mndoakan ksjhtraan puan.

sakit contraction mula pada pukul 10.06pm... huhhhhhh

takziah sis...saya pun pernah alami...

4y ago

InsyaaAllah sis rezeki masing2 lain2 kan... bersangka baik sahaja kan dengan perancangan Allah...