Sakit di bahagian bawah perut berhampiran ari ari.

Hai, saya new mommy. Kandungan besok genap 30 minggu dah start sakit sangat kat bahagian atas kemaluan tuu. Bila baring sakit nak berpusing ke kiri ke kanan tuu. Kalau duduk lama nak bangun pun sakit. Ada ke apa apa senaman ringan yang boleh saya lakukan untuk kurangkan rasa sakit ni? Semalam pergi hospital alhamdulillah check baby semua okau dan sihat. Cuma doktor kata sakit tuu boleh jadi berpunca daripada kepala baby dah kat bawah masuk laluan. Saya ingat nak cuba lakukan senaman ringan sikit untuk kurangkan rasa sakit nii. Ada sesiapa yang tahu? Terima kasih.

1 Balas

bahagian atas kemaluan tu mksd nye dekat tulang ari2 tu ke? kalau saya on off sakit dekat situ, sy kurangkan angkat brg and kurangkan berjalan.. kalau terlebih berjalan atau pun terangkat brg berat sikit, dia akan start sakit balik, bila baring nak bgun balik mmg seksa.. 😂