Sakit perut dan bahagian ari ari

Sy sekarang dah 34w4d. Normal ke kalau sakit perut dan ari ari bila lama sngat duduk atau baring? Nak jalan pun terasa sakit sangat. Perut pun dah turun sikit dah, kaki dah mula bengkak. Ada tips tak nak kurangkan sakit tu?

1 Balas

Normal sis. Sya dulu nk hilangkn sakit sya byk bjalan. Hehehe. Kaki sya dlu bengkak. Dh surut then bru bsalin. Ada stgh org bengkak smpai dh bsalin pn msh bengkak. Klau sis bengkak teruk sgt n sakit. Jgn jln byk2 sgt, ataupn buat byk pit stop wktu bjalan. Sya dlu bengkak tp tk sakit. Cuma dri kaki kucing jd kaki badak je😂😂

5y ago

hahaha ni jalan jauh sikit je, tgh2 jalan tu terasa sakit kat perut dgn ari2. duduk lama pun kekadang sakit gak. tp tu la keje ofis byk duduk 😂 kaki bengkak tu tak sakit pun, rasa kebas2 sikit je.