dalam pantang sakit ari ari

ibu ibu , saya nak tanya . harini hari ketujuh dah saya berpantang , saya dah memang start bertungku dari discaj hospital lagi . tadi pegi klinik check pon nurse cakap peranakan dah memang kecut dah . tapikan , saya sakit dekat ari ari , kenapa ye ? bila bangun dari baring rasa sakit sikit . batu meriam tu jatuh teruk sangat ke ye kalau kita rasa sakit tu ? saya memang baru nak start mengurut je ni tapi risau ari ari sakit

5 Balas

Saya ade rasa benda ni juga masa minggu pertama lepas bersalin . Beberapa hari juga la rasa. Tp lepastu dah xde dah after few days🤣 skrng hari ke-22 pantang. Takde mengurut lagi. Tp isnin ni start baru CL ade so masatu baru start mengurut bertangas bertungku smua. Hehe.

5mo ago

sy pn xbertungku lepas melahirkan anak².. Alhamdulillah kecut je peranakan..

Dulu pun saya ada rasa sakit sakit macam tu jugak. Rasa macam berat dan sakit, lepas few sec hilang. Masa lepas beranak kerap rasa tu. Makin lama makin kurang. After 3 months dah hilang terus dah rasa sakit tu

5mo ago

ohhh kira normal la kan ? saya kadang bangun sakit betui ari ari tu . takut batu meriam jatuh sangatke apake 😂 kita dahla takngurut lagi , 5hb baru ngurut

Sama lah sy pun rasa mcm tu.. adakah tanda rahim sudah kecut? Sbb misi kata rahim sudah kecut dan baru perasan rasa berat bila bgn dan kencing

normal.. saya dlu pun mcmtu.. bila cek rahim kecut je..

saya skng da 71 hari lepas bersalin masih sakit ...

4mo ago

saya tak boleh nak suggest apa2.. sebab lepas 3 bulan baru rasa betul2 kuat.. dan x sakit..