Sakit ari-ari

Hai. Sekarang saya dah 37 week. Due 17/12. Sekarang ni saya sakit di bahagian bawah (ari-ari). Kalau tidur atau baring, nak bangun memang susah. Saya masih bekerja, duduk lama kat kerusi sebab kerja kerani. Kalau nak bangun dan start jalan tu rasa sakit. Adakah tu normal? Sebab saya takde sakit perut. Cuma sakit di bahagian bawah. Kalau duduk tak rasa sakit pun, cuma start nk bangun dan jalan tu rasa sakit. Ada ke yg mcm saya? Baby gerak ok. Terima kasih sudi menjawab.

1 Balas

ada ., saya macam tu jugak anak yang kedua.. kakak saya cakap sebab baby panjang tu dia tekan ari². ..kadang rasa sakit nyeri . ingatkan dia nak keluar tapi x. Alhamdulillah anak sy keluar sihat walafiat . memang betul kakak saya cakap anak saya kecik tapi panjang tu selalu sakit. tapi kalau sis x pasti boleh tanga dr.