37 mingguuuuuuuuuu. serius tanya

Hai mommies normal ke kalau 37 week start sakit bawah. sakit ari ari . bila nak jalan, nak tidur pusing kiri kanan rasa berat sangat rasa sakitt celah kangkang tu. dah 3 hari macam ni . ada tips dah boleh kurangkan sakit tu? helppppp sebab saya firstmom tak pernah rasa sakit camni..rasa macam nak terkeluar air mata

4 Balas

normal laa sis. sy pun cmtu juga skang... kalo nak pusing kiri kanan tu sy bgn dlu.. mmg rasa berat. perut pun ngeras.. x tau laa siku ke lutut ke suka timbul belah kanan.. kadang kat tgh pusat.. sakit part bawah tu pun ada.. jalan ampu perut.. da mcm penguin da. 😅

2y ago

Hahah Yang timbul tu betul sgt. Ni Tgh nak tido Dia nak timbul Kjp Kiri, kejap kanan. Kadang rasa mcm ada belon letup2 Dlm perut. Nyilu pun ada

normal sis saya pun tengah alami sekarang lagi2 nk tido malam nk pusing kiri kanan mmg rasa nk menangis 😅 doctor kata normal tu tanda2 nak bersalin 🥰

Saye pun oernah kene 2 hari berturut2 hari ketiga tu kurang.. lps pade tuu dh okay dh. Btw saye dh 35minggu kdg2 jer rase

tanda2 bersalin dah Tu