Tiada alahan

Hai saya nak tnya normal kh pregnant 6week tiada alahan ? Kdng sy confused sy ni betul² pregnant atau tak

24 Balas

Absolutely normal 😊 Alahan atau morning sickness ni bukan satu-satunya pregnancy symptoms. Ada banyak lagi. Antaranya - Breast changes - Cramping - Fatigue - Kerap kencing - Backache - Gatal gatal (macam apa yang awak alami) - Heartburn Banyak lagi sebenarnya pregnancy symptoms ni 😊 dan setiap ibu mengandung tu tak sama. Yang penting kena alert kalau ada spotting/bleeding kena bertindak dengan segera. Pergi klinik/hospital. Jaga diri, jangan stress, sentiasa consult dengan doktor, enjoy your pregnancy journey 🌹

8mo ago

Alhamdulillah terima kasih bg penerangan ..

Normal je sis. Sy xda alahan muntah pening tp sy asma teruk senang trigger. 3x jugak asma sblm stop trus skrg dh 7 bulan dh. Lg bgus xda alahan sis. Ipar2 sy mengandung dorg ckp muntah, lps mkn je muntah.. Sy rileks je ngandung2 blh gi food hunting dengan husband smpi naik 4 kg. Ala enjoy je pregnancy.

sama saya takda alahan jugak . makan tu selera betul😂 tapi ada la ibu mgandung yg mengata kt saya kononnya baby saya tak sihat sbb takda alahan , baby dia sihat sbb dia ada alahan🤣 saya buat taktau je lah as long baby kita sihat dalam perut haha . setiap kali scan aktif betul dia

8mo ago

hihi terima kasih❤️ amiin

normal , tak semua ibu pregnant ada alahan . alahan pun mcm² jenis ada yg mual ada yg kena gatal² . saya dulu 8w baru start alahan sampai 16w . ada yg last trimester baru dtg alahan . sis rileks n enjoy jee pregnancy ni 🙂 yg penting baby membesar dgn baik

8mo ago

sy alami gatal di leher,blakang tengkuk,,dada. tinggalkan kesan hitam wpun tak garu. sapu vaseline je utk kurangkan gatal

takperlu risau kalau awk tkda sebarang alahan bersyukur la sbb tk semua ibu mengndung alami nasib yg sama. macam saya Alhamdulillah dari first trimester mengandung smpai dh nak bersalin tiada sebarang alahan enjoy je waktu preggy yang penting kita ibu mengandung kuat

saya dari awal pregnant sampai masuk 7 bulan takde alahan. mmg risau sebab kita tak tahu keadaan baby mcm mana. sampai lah baby dah start gerak. nasihat saya jgn banyak baca benda2 yg negative sebab badan lain2. yg penting enjoy je. jangan stress baby pun okay nanti.

Klu dh 2 line, dh confirm pregnant. Alahan bkn satu-satunya tanda pregnant :) Normal. Setiap org badan lain2. Kalau sy, jangankan alahan, mengidam pun takde. Santai je n enjoy pregnancy journey.. tak sabar tunggu baby keluar je ni hehe

saya alahan saya perut selalu berangin. makan pun berangin tak makan pun berangin. org lain tak berselera tp saya makan masih okey. kadang bangun pagi muntah pun sebabkan angin dalam perut je. lain org lain alahannya 🥰

Saya dari first pregnant sampai skrg dh 30weeks takde alahan langsung, makan okay, muntah2 pun takde. Cuma ujian lain saya rasa x selesa dekat dada sampai pernah masuk Emergency bacaan nadi and jantung laju.

6 minggu awal lagi hari tu saya mula dari 8 minggu lepas tu teruk sangat sampai masuk hospital. Tak pe enjoy je jangan fikir bukan bukan just makan makanan berkhasiat ye first trimester.