Tak Ada Alahan 5 week

Nak tnya ada tnya moms yg blum ada tnda tnda alahan time 5 week ni ..risau pula .. sy cuma sembelit .. susah tdr mlm dan nyeri payudara .. tpi yg muntah" dan pening xada ..normal kh?

17 Balas

Mcm kwn saya 8 week lebih baru dia ade alahan. Mcm saya 5 minggu dah strt ade alahan. Tapi kalau boleh jangan di mintak teruk rasa nya . Badan semua sakit lesu . tekak loya. Tengok makanan loya . Bau makanan busuk nak muntah. Nasib le boleh makan buah je😥

5mo ago

Inshaallah aamin2 ya rabbal alamin

normal..ada je yg mmg direzekikan tak ada alahan sepanjang prggy..kalau tak ada alahan,baby pn baik² aje..syukur sgt²..kena ada alahan ni..nak menangis rasa! 😅 tp enjoy jelah...nnt rindu pulak moment² gini..

5mo ago

Alhamdulillah klu ada org mcm tu yg xada alahan tpi bby baik" je.. Alhamdulillah kdng susah hati juga ..tpi syukur Alhamdulillah kalau itu dah rezeki x d bg alahan. kdg tngok org alahan smpai xnk mkn lngsung ..

sy pun mcm tu jugak hritu. tapi kata orang masih awal lagi tu..now i dah rasa. myb jugak awk belum kena lagi atau boleh jd jugak awk beruntung tiada alahan. cuma ready² saja utk minggu² seterusnya hehe

5mo ago

💪🫶

Tolong jgn minta alahan. Saya haritu mcm confident siap tanya kenapa laaa tk dpt alahan. Niiii saya dh nak masuk 6week.. tengok pasir kucing pun nak muntah. Tengok singki pun rasa nak muntah. Suami pun saya taknak dekat.

5mo ago

Samaaaa laa.. saya ni pulak baru tengok makana rasa loya nak muntah. Ha mcm mana tu 😰

Saya pun nk masuk 6 weeks tiada alahan juga. Cuma skang rasa cepat penat, mengantuk, nk bernafas rasa sesak berat dada. Kena drive hari2 g keje pula😢 moga kita semua kuat🤍

5mo ago

sama lah sy pun cepat letih ..berdiri lama sakit pinggang ..rasa nk baring je. . semoga ibu yg mengandung terus kuat berjuang utk bby 🤲

jangan dimintak nye alahan tu datang, nanti dah datang mengeluh dibuat nya. hahahaha. saya dua2 anak takde alahan, tapi suami kene, anak ketiga ni tak tahu macam mane pergi dia 😂

Awak sama dengan saya..saya 6week xde alahan..makan berselera sampai risau..tanda2 sama dengan saya semoga dipermudakan dan baby membesar dengan sihat sampai bersalin

sy just nk tnya ada ke yg buat test pregnant sblm delay period.. pastu positif... risau pulak rasa nk percaya ke x ...😌

saya pon mse 5week x ada apa2 alahan tapi sekarang dah msuk 9week muntah,pening, bau makann smua rasa nk muntah .

saya tgah merasai nya sekarang, makan n minum smua tk kena .. perut dah pedih pastu nk tido pun tk selesa