Pregnant semula selepas sebulan miscarriage.

Hai, saya nak tanya. Saya gugur pada hujun Nov 22 dan pada 13 Dec 22, saya scan di hospital, doc beritahu rahim dah kosong, maksudnya dah turun semua. Saya masih belum period dan pada 13 Jan 23, saya rasa tanda2 macam pregnant sebelum ni. Saya buat pregnancy test dan mmg naik 2 line terang. Ada siapa2 yg ada pengalaman mcm saya? Miscarriage sebelum ni doc kata sbb blighted ovum and turun sendiri @ 6 weeks. Mcm mana nak kira? Atau adakah ni hcg drpd pregnancy seblm ni? Belum pergi check lg sbb masih ragu2. Update 21/1/23 Saya dah pergi scan. Dah nmpk kantung tp belum nampak fetal heartbeat lagi. Doc suruh dtg semula lepas 3 mggu utk repeat scan.

Pregnant semula selepas sebulan miscarriage.
12 Balas

kalau keguguran doc takde advise utk tunggu min 3-6 bulan ke sis? atau kalau ada risiko tertentu je baru kena jarakkan next pregnancy?

1y ago

Doc ada suggest 2-3 months sis. Tp rezeki lekat cepat pulak