Scan

Hai saya first time mengandung, boleh sesiapa share seawal bape minggu ye boleh scan kandungan?

14 Balas

Pengalaman saya 5 minggu = nampak kantung je. 8 minggu = nampak seketul daging dlm kantung. 9 minggu = nampak bentuk janin (mcm baby dah, ada kepala, badan) ☺️

Saya scan 1st masa 5w. Doc advise soh tahan kencing sblm scan. Tapi saya xtau so nampak kantung je. Tp last2 bby muncul jugak kecik je dalam kantung

4y ago

samaaa 😂 doc siap ckp ' yg awak gi kencing kenapa' huhuh

better 8 minggu ke atas..kalau scan awal belum nampak lg atau just nampak kantung je..8 minggu ke atas biasanya da boleh nampak heartbeat..

sy hari tu dah scan msa 9w 1d. ngam2 tmujnji dgn dktor. dh bole nmpk dh bby tp kecik lg. dah bole dgr & nmpk dgupn jntung bby lg

Saya scan 6w utk pastikan preggy & repeat scan masa 8w utk pastikan bukan kandungan luar rahim

Better 8 minggu..sbab sya hari tu 7 minggu ke bawah nmpk kantung jer

Sy first scan 6w5d..da nmpk la bnde kecik dlm kantung tu 🤭

9 weeks dh bole check 🌸❤️

Lebih baik 7 atau 8 weeks

8 minggu ke atas