Bila ibu scan JANTINA

Hai mom....kongsi la...korang scan jantina bby masa bape minggu ye? #momToBe2021 #jantinabelumtahu

25 Balas

Scan 18 mggu baby xbg kerjasama, kepit xnmpak jantina. 19 mggu buat detail scan, sebelum scan mkn aiskrim n usap2 perut ckp ngn baby mama nk tgk awk ni boy ke girl, nk start beli brg baby. Klo x awk pakai la baju pink baba nk beli sbb rse mcm girl masa scan kepit nmpak mcm girl. Tp hati ni kuat kata boy xmcm baby girl pembawakan dia. Skali nahhh terkangkang masa scan siap tunjuk muka. Mmg betul firasat kata baby boy. Cbe klo sebelum scan minum yg sejuk2 atau masam2, usap baby mntak krjasama..

3y ago

Aamin2.. ❤️❤️

Sya scan jantina msa kandungan 32 week😌sbb kpg kena lockdown so tak dpat nk Gi klinik, ada klinik pun klinik statik je kat dewan kpg, mesin scan scan tu tkda, sptut nya 26 week dh scan jantina dia, tpi takpalh, lmbat scan jantina pun takpa nak surprised katanya,msa dah scan tu doktor pun ckp nmpak terang sngat pistol dia🤭, berharap sngat baby boy first baby ni, naluri kuat sngat mengata dia boy, cun jga dia boy, 🤗🤗

Saya scan jantina masa 20w , sebelumni banyak sangat keluar dekat explore ig baby girl sampai buat baju baju cust banyak sangat keluar baju baby girl , sampai cakap kat ayahnya “ macam tahu je baby apa “ gelak gelak jela masatu then pergi scan 20w sekali detail scan terang terang nampak karipap 🤣 90% doc kata baby girl . Pergi scan kat kk pun doc cakap baby girl .

biasa saya scan 20minggu ke atas,dah 2kali bersalin dedua tepat keluar girl kali yg ketiga preganant setiap kali checkup kena scan manjang doktor kata boy saya sudahnya keluar girl jugak kalini pregnant nombor 4 pun doktor ckp boy tapi tknaj berharap dah🤣

Saya tak sabar nak tunggu cukup 20w nak g scan,dua2 anak skarang boy..teringin girl,tapi tak kisah janji anak sihat🥰cuma lately ni saya slalu mimpi baby girl dan siap mimpi lepak2 dengan mommy2 dekat ward sambil kami bermekup..hahaah adoii😂

Masa 20w tak silap. Tk igt, tp sebelum tu ada scan (masa 17~18w, tk ingat) mmg dh ternampak tp mcm tk pasti, doktor pun tk komen psl jantina masa tu. tp sy la yakin nmpk jantina dia, 20w dtg scan semula mmg sebiji apa yg sy nmpk sebelum ni

Msa 20weeks ke atas, tpi baby kepit kaki lgi, lpas tu scan lgi msa 32week terang menerang dia punya jantina,minggu dpan scan lgi, (34weeks) minggu bersalin semakin dkat, hti pun rsa berdebar² #firstbaby

sy buat detail scan mse 18w. dokter ckp nmpk girl. tp 24w nt nk scan lg😅 tp pembawakkan nye sy yakin ni girl. sbb mabok yg teruk. ni ank ke5 sy. jd sy da dpt beza yg laki n pmpn klau mngandung.

3y ago

hihi. kan. lain org,lain ragam klau mngandung ni. jd pd sy kite scan je nt tahu baby boy ke girl😅ramalan ni kdg lain2. tp sy paling fobia mabuk mngandung😔 . smoge allah permudahkan urusan kite . aminn

scan masa 17w xnampak sebab baby kepit kaki,scan masa 28 pun sama jugaa xdapat.Nanti baru nak scan lagi harap bby bagi kerjasama 🤣..buatmasanie barang baby semua beli unisex

scan 18 minggu dan 24minggu las scan 27minggu trnmpak bby boy..bila tima brsalin bby girl la pula..hidam mknan..smua sma..memang bby girl..