scan first kehamilan

boleh saya tahu mommy2 smua start scan utk first msa kandungan bape mnggu ? and bape mnggu baru nmpak baby and heartbeat?

29 Balas

Klu x dak apa² mslh rahim, 8w dah ok.. Dah blh nmpk janin & heartbeat. Tp depand pd diri msng² & mesin scan tu.. Dr pon main peranan jgk.

5y ago

Wc 😊

9 minggu masa nak buka buku pink, dh betemu dgn nurse, terus scan dgn dktr. Sbb nak pasti brpa minggu dulu, sy irregular menses

5y ago

Aah kak. Kalo masa tu dikira last period kita nurse kata dh 17 week, bila scan dgn doktor 9 week.

5 weeks pon da boleh scan. Nk tgk bby dlm rahim or luar rahim Its important. After that kena continue scan.

5y ago

Nak tanya scan di kkia atau klinik byar..

saya scan masa 6weeks 4days tak silap saya. Dah nampak baby dan heartbeat baby. Alhmdulilah rezeki

5y ago

heheh terima kasih in sha Allah

Saya 8 minggu dah nampak baby Dan dengar degupan jantung anak .. insyaallah..tak sabar nak jumpa ..

Sy scan first msa 5w nmpk kantung kosong je...yg ke dua 8w doktor gtau janin dh nmpak heartbeat

5y ago

ouh yeke terima kasih sudi berkongsi

5 weeks: kantung kosong, 7 weeks: take heart beat. 9 weeks : baru Ada heart beat.

Saya scan masa 6w3d. Dah nampak baby, dgn dgr jantung baby dah. Alhamdulillah

5y ago

in sha Allah tq utk info

Genap 8minggu..dah dengar heartbeat baby,,,seronok sgt time 2...☺☺☺

Slalu sy scan 5w nmpk kantung then 7 o 8w dah nmpk skali jantung 😊