Nifas atau Haid

Hai, saya first mom dan nak bertanya. Normal ke kalau still keluar darah walaupun lebih 60 hari tanpa gap ? Pada mula darah keluar sikit macam nak habis, tapi esok nya keluar darah dan jadi banyak. Adakah ia dikira nifas atau haid ? Harap ada yang sudi membantu 🙏🏻

2 Balas

Lebih 60 hari gap drpd tarikh? kalau darah nifas terhenti 15 hari dlm tempoh 60 hari dari tarikh bersalin, darah selepasnya (hari ke 16 tu) di sebut darah haid. kalau dah gap 60 hari tu memang haid.

mungkin sekali haid kot.. saya pernah jd gitu