Seks selepas berpantang

Hai, saya dh 56hr bersalin dan habis berpantang. Blh ke sy mlkukn hbgn seks bersama suami? Btw saya normal delivery?

4 Balas

dalam islam nifas dah habis kering elok maka boleh dah bersama.. make sure luka pun sembuh elok. klau awak hardcore pantang cara org tua, maka 100 hari la jwabnya 😂😂

sllu nye 100 hri sis.. tpi klu suami dah minta bgi je la.. klu xde alasan.. lg satu pasti kn darah nifas da xde..ye

Boleh. Dalam islam waktu2 haram je tak boleh bersama. Dalam pantang tak ada dalam list waktu haram tu

boleh je klau awk da ready means pulih sepenuhnya 😊