pengalaman scan 6weeks

hai ibu2,nak tanya pengalaman ibu2 yg pernah scan masa 6weeks..dah ada janin ke ?

18 Balas

Kecik sgt klau 6w..bnyk kes blm nmpk lgi..lebih2 klau irregular period..nk cntik tnggu 8w keatas, blh nmpk dh hbeat..sy scan first n sec pregncny wktu 6-7w…sgt2 kecil tp nmpk je hbeat, cuma size janin lari seminggu..yg first ggur, yg sec Alhamdulillah skrg nk msuk trim3…klau xnk overthinking tnggu la 8w keatas

Kecik lagi tu . . Saya dulu sebab terlampau excited 6 weeks terus pergi scan tapi nampak kantung ja . . Doc cakap kecik taknampak ap lagi ni . . Repeat scan 9-10 weeks alhamdulillah dah besar baby nyee . .

Hai sis, mom to be ke... Same as me... If ya lah... Normal sis.. Saya mccm tu dlu.masa scan nmpk kantung je.. Sis jgn stress... Kena relaks dan byk berdoa... Ok... Fokus jaga diri...

Hai awak, saya pon first check 6 weeks. Doktor kata bagus datang check awal. Sbb risau ectopic. Nanti 8-9 minggu awak repeat semula. Insha Allah dah ada heartbeat.

saya time 6week scan TVS baru nmpk kantung+yolk sac. baby and heartbeat x nmpk lagi. kalau scan dari perut nmpk kantung je.

Sy scan 7w lbih tak nmpak apa2 , 9w lbih repeat scan nmpak kecik sgt tp dh ada heartbeat , 2w lg repeat scan plk

Saya masa scan 5 week takde nampak,7 week baru nampak kantung dan yolk sac.8 week scan baru ada janin dan heartbeat.

boleh nampak heartbeat dh time tu, tapi tgk atas badan juga sis ada yang nampak ada yang tak lagi

haritu sya scan 6 week dah nmpak janin... ikut bdan mommies.. ada yg dah nmpak ada yg blum...

Sy dpt heartbeat scan dr atas. Tp adik ipar sy tak masa 6 weeks. Ikut baby rasanya