11 minggu 6hari

Normal ka ada darah masa kencing? Sy risau la.. sblm ne prna ada darah msa 10minggu kna tahan d ward.. baby ok smua ne klur lg darah.. #firstbaby #firstmom

5 Balas

Sis nk share pengalman yg spot bleeding Di awl pregy xde bleeding apa2 Masuk 21 weeks sis ada 2x kua mcm coklat tompok darah sikit kt panties, second time kua tu sis decide pegi jumpe doc Doc ada buat test hvs ( ada masuk something dlm vagina utk ambil sample & check bleeding) adui skit jgk masuk benda tuh tp sakit tu baru sikit kn nti besalin lg sakit tktnye kalo pk kn huhu Doc ckp maybe ada luka sbb serviks lembut Sample tu akn htr ke lab utk check Lps seminggu dpt result is normal Cuma doc ada bg ubt antibiotik sbb ada kuman dr keputihan Sis ada perasan keputihan xde hilang since mengandung so mommy pls beware jgk psl ni Slps kejadian tu xde dh kua darah setakat ni Biasala lain org lain simpton kn Apa pn sis sarankn jumpe doc anda if ada something yg tak ok & sure kita akan dpt solution if any happen #1stpregy #1stbaby #22weeks

2y ago

oo.. baiklah terima kasih sis ♥️

Macam saya sis, keluar darah msa kencing, darah tu dia mcm ketul halus2 je, macam kita kencing masa period tu, spotting pink kerap keluar terus ajak hsbnd ke hspital ke emrgncy, and doc scan amik darah kencing semua, doc kata tanda nk gugur, masa tu kantung saya sedikit meleper dah, Tapi doc bagi balik sbb tak heavy bleeding, dalam 8 jam lepas kluar emrgncy tu, saya tengh tidur, rupanya kantung dah tergantung kat vigina, saya trik slowly, and hsbnd bungkus sbb nk bawak ke hspital. saya bleeding terul jugak, terus ke emrgncy balikk, dari emrgmcy terus tolak ke wad bersalin.

Terima kasihh mummy2 smuaa.. yea ne sy bru balik dr hospital da scan smua baby sihat grak2 lg cma mkin dinding rahim msh nipis nk kna bnyk rihat smnggu pas ne kna cek balik lg kt kk.. hopely x da pa2 la.. da 2x sptoting ne.. minta ubat kuat rahim DR x bagi.. huhuhu..

Immediately go to the hospital sis. Pendarahan waktu mengandung adalah tidak normal walaupun setitik

Better check dgn doctor immediately, jgn delay.