Baby kick atau angin ?

Hai . Saya 21w . Sekarang saya rasa mcm dush jentik ketuk seakan2 macamtu . Macam angin kentut dalam perut pun ada . Taktau nak describe camna . Sebelum2 ni saya cuma rasa mcm geli2 ja di perut . Sekarang malam2 lagi aktif rasa ketukan tu , sebenarnya tu baby kick atau saya yg angin ya ? Anak pertama so taktau

10 Balas

Hai sis. InshaAllah itu gerakkan baby awak. Mula mula dulu saya pun rasa macam angin camtu. Baby awak kecik lagi so tendangan dia belum kuat sangat. Macam saya, week 16 dah mula rasa camni. Sebelum ni tak pregnant tak pernah rasa macam tu, Jadi saya pun yakin tu tendangan baby. Lama lama nanti lagi kuat siap boleh rasa dia pusing pusingg 😂 Baby biasanya malam memang lagi active sis. Saya sekarang alhamdulillah dah 31 weeks, kalau malam perut saya siap kekanan kiri sebab perut jenis nipis 😂 Enjoy your pregnancy sis, semoga awak & baby sentiasa sihat.

2y ago

Hehe semoga doa awak berbalik ke awak jugakkk . ❤️😍

Tu gerakan baby saya masa 25 week bru saya perasan mcm angin2 n geli2 tu sbb first baby kn so mmng xtau lpas tnya mama saya mcm mna nk rsa baby gerak ke tendang dia ckp rsa geli2 angin mcm tu🤭

sma la sis.. sy pun firstime mengandung tak tau sma ade baby kick atau angin.. rasa mcm tu juga .. malam aktif btul dia ... 😂😂 due bulan 2 thun depan kan ?

2y ago

Ya sis , saya 14/2 . Valentine , bercinta betul baby saya 😂

sama week ngan sy la🤭🤭bby siang malam ade rase gerak2.... start 19w aritu da ade rase bby gerak.... #IbuBakalAnakKetiga

yup tu baby yg gerak. Sy pon rasa cmtu. Mcm rasa angin kentut nak keluar kan haha. Nanti 23w lagi aktif dia smpai bergegar perut

2y ago

Hehehehe enjoy tau moment ni. Nnti 24w senak gak dia tendang🤣🤣🤣🤣

hehe baby slalunya aktif waktu malam, so kdg smpai kita mommy ni ssh nak tido .. ada je dia buat dlm tu 😂

mngkin baby tgh kick tu 😍 sy 20week dah rasa tendangan kecik si bayi.. kadang smpai rasa xselesa 😂

sama la wak..sya pun rsa perut mcm ada angin je 😆😆 ..x Tau tu mmg angin kr bby kick

Itu baby gerak tu sis hehehe,mmng bikin confuse kalau first time😆😆

Baby kick sbb sye pun rasa benda sama masa 20w