Berat tak naik

Hai, perlu risau tak kalau berat mak tak naik? Baby aktif je menendang. Mak makan banyak je & selera. Mak 23w sekarang tapi berat maintain je 48kg dari sebelum preggy. Ada tak uols yang pengalaman sama/ada pengalaman berat tak naik tp baby sihat sampai lahir?

3 Balas

Kalau boleh berat kita kena sentiasa naik selaras dngn tumbesaran baby mcm saya 2bulan berat tk naik doc paksa naik takut baby ada masalah dlm kandungan awak cuba minum susu wildan yg mama primeum tu alhamdulillah lepas minum susu tu berat saya naik semula sampai terlajak 2kg dri maintain 76 lepas minum susu naik 78🤣

sy diagnosed gdm awal kehamilan. sy start strict diet yg menyebabkan berat turun sampailah bersalin. sy buat ujian darah tft,tp negatif. jd doc assume sy turun berat sbb diet control due to gdm. tp ok juga sbb berat baby dlm kandungan bertambah ikut umur kehamilan

kalau awk g scan, baby sihat ikut perkembangan n tumbesaran dia dari minggu ke minggu, ok je. cuma awk makan apa2 yang bole buat bg nutrisi pd baby n diri awk juga ya.