Meniarap berapa bulan??

Hai nk tanya ank mummy semua mula meniarap umur brp bulan ya?? Ank sy 3bln lebih masih blm pandai meniarap... Risauuu😓😓

10 Balas

Jangan risau sis. Setiap baby tu berbeza. Anak saya 2 bulan lebih nak 3 bulan dah meniarap. Anak kedua kakak saya umur 5 bulan baru meniarap. Anak pertama dia umur 3 bulan dah meniarap. As long as doktor kata normal, so takde apa yang nak di risaukan.

Puan. Puan kena ajar anak yang meniarap ya. Maksudnya kena gulingkan anak dari sebulan lepas lahir. Hari hari buatkan tummy time untuk dia dalam 5-10 minit. Bila dah buat hari hari insyaAllah nanti anak puan akan pandai meniarap sendiri😊

Ada yg kata normal tapi tula setiap anak beza beza. Anak pertama saya 3bulan lebih dh boleh meniarap. Anak kedua saya ni masih saya latih2, masih macam berat dia nak pusing. Dh 2bulan11hari.

tengok kat youtube ada cara nak ajar guling, guna towel pun ada. ok baby pun seronok sambil belajar.

normal tu sis. Baca kt panduan buku baby yg kk bg. Ada tulis kt situ setiap perkembangan ank.

Anak saya 5 bulan baru meniarap sis. Normal la tu 3bulan kan lembut lagi

anak sayaa bape mggu lepas pantang da pandai meniarap sendiri

ank sya hari ni dia betul2 niarap dah 3 bulan lebih

2 bulan lebih dah pndai tiarap...

Kena bykkan tummy time