usia berapa bulan bayi boleh meniarap?

hai ibu2 semua, saya nk tanya seawal usia berapa bulan ye bayi boleh meniarap? ank saya hampir masuk 4bulan tapi masih xboleh nk meniarap, normalkah? ni ank 1st saya..

21 Balas

Normal sis..setiap perkembangan ank2 x sama...btw my BBY mmg x ikot step pn..5 bln boleh duduk, 8 bln baru blh meniarap skli dgn merangkak n berdiri... semuanya terjadi Masa 8 bln...yesss my BBY memang semuanya lambat...x perlu risau selagi ank sihat, mkn minum ok..n kencing berak ok... Mmg la kdg yg jdi risau n tension sb mulut org sekeliling..mcm my mil pn bising Ritu dia ckp ank sy Ni lmbt..satu benda pn x boleh..dah boleh mcm2 Ni dia pulak mengeluh..x boleh dipegang langsung sb mmg terlalu aktif...😆😆😆😆

Normal sis. Setiap baby lain2... Sis jgn mudah kecewa... Kadang2 baby ni x meniarap dulu tapi tonggeng2 dulu or mengiring dulu... Ank sy 4bulan 6 ari pun belum mampu untuk meniarap... Ad sy macam support2 jgk tp dia x mmpu lg nk ampu badan(dada) n jeluak susu... So mkna nya dia belum mampu n sedia nk niarap.. Ank sy ngiring pun half. Sis jgn risau... Ap y pntg pantau je perkembangan si comel sis... ❤️

Anak saya 3 bulan nak 4 bulan dah boleh meniarap. Normal je tu sis. Anak 2nd kakak meniarap masa umur 5 bulan. Baby premature lahir on 33 weeks. Tapi doktor cakap normal je. Perkembangan baby ni tak sama.

normal. ank sy 5bln baru meniarap. Nurse ckp normal 6bln bru baby meniarap tp ada yg awl. So jgn risau awk. Smpi masa nnt dia meniarap. Janji kepala dia dh tegap bila kita tiarapkn.

ank saya 3bulan lebih dh boleh meniarap sikit2 tapi xpro lagi .. sentiasa kene pantau sbb xreti lagi nk pusing muka tu tkut lemas..

anak sye 3 bulan boleh meniarap dah... masuk 5 bulan dah boleh duduk n guling2 (perlahan)... tapi perkembangan anak2 tak sama sis...

Normal je. Anak saya 3 bulan dh boleh meniarap. Tp 6 bulan x blh duduk lagi. Ada kawan sebaya dia blh duduk dah.

Setiap baby xsama sis. Ank sulung sy, sy lupa bila dia start meniarap. Tapi anak 2nd 2bulan dah meniarap.

anak saya msuk 3bulan dah meniarap . kawan saya pulk anak dia 6bulan lebh bru meniarap .

ptut dh bleh meniarp dh..mybe pkembgn byi sis lmbt..nnt nk tca bby bgtw misi yg jga sis..