rentas negeri

hai nk tanya, ad tak kat sini yg balik berpantang di kampung, lpastu dh melahir n dah habis pantang, nak balik ke rumah asal waktu pkp ni.. klau mnta surat polis blh lulus tak ye? ada saoe2 yg berpengalaman x?huhu

2 Balas

Sy bersalin dan berpantang di rumah mak sy di selangor. Sy tinggal di Negeri Sembilan. Sebelum Pegi balai, fotostat terus maklumat yg menyatakan kita kerja & kat mana kita tinggal contoh kad pass kerja, bil rumah sebagai bukti alamat tempat tinggal. Perlu jugak fotostat surat beranak baby sbg bukti menandakan kita memang baru lepas bersalin. Ni pengalaman sy masa bersalin bulan 4 hari tu. Lulus je kalau nak rentas sebab ada bukti kukuh

Lulus kalau ada sebab kukuh.. Klo kerja, kna ada dok sokongan yg mnyatakan date mula bertugas smula..