Bersalin rentas negeri

Rindu sgt2 parent kat kampung dah 2 tahun tak balik jenguk dorang sebab pkp.. Alang2 tu saya ingat nak balik jenguk dorang Bulan 7 nanti due date saya. Ingat nak balik berpantang kat kampung. Dapat tak saya balik berpantang kat kampung.?? Siapa ada pengalaman boleh share tak..

10 Balas

P balai.. Buat surat.. Mohon nk balik kg. Nk bersalin... Buku Merah tu lesen besar ye sis.. Hehe.. Lagi pon due sis dh dekat kan.. Dah boleh balik awai tu... Polis pon depa Xkejam..

prnah tnya doktor.. dorg ckp boleh je balik bersalin kat kampung..nt dorg buat surat ... kwn sye pn bersalin dkt kampung bln 4 hri tuu.. doktor bg dia balik awl sbln

3y ago

Klo kt kg sy, kna g KK dlu bgth.. Then KK akn suh kuarantin dlu kt umah.. Tp kes sy nurse x dtg umah la sbb sy blik lps sbulan bsalin.. Juz g KK utk mklum n amk apt utk inject msa 2 bln.. 😊

Alhmdulillah sy dpt blik.. Dri phg ke kltn.. Due sy awl bln 9 nt.. Blik 1bln awl..dpt rentas alsan kbajikan..tp balai len xsure la

3y ago

Sy swab test dlu sblm blik.. Xde pn.. Mgkin stgh balai.. Sb klu blik bsalin.. Kira ats kbajikan.

Sya dulu pun berpantang kat kg..5hari lepas bersalin,Sya p balai,buat surat..alhamdulillah..polis benarkan..

apa je syarat2 nak apply utuk berpantang kt kmpung? sbulan sblum bersalin dah boleh apply ke

3y ago

boleh ke ibu dari kg untuk rentas negeri jaga pantang??

sy due 09/02/2022 nk sgt berpntang di kmpung agak2 klo mnta kat doktor ..dorg bg x

3y ago

harap2 dptlah ye..

Mcm mana dpt ke? Mcm mana nurse dtg melawat & sis pergi klinik dgn baby?

3y ago

Kita kena refer klinik kesihatan terdekat kt kg nanti.

awak dah dapat balik ke kampung ke?

Dah dpt balik ke sister??

Boleh sis. Xda mslh.