Degupan jantung

Usia janim 6mnggu kalau scan boleh detect xlg degupan jantung

9 Balas

kalau jenis kurus, underweight and period regular lepastu pegi scan tempat yang machine dia high end or scan dari bawah, boleh nampak dah kelip2 jantung tu . most commonly, semua jenis machine, yg scan dari atas tak kisah ketebalan lemak mummy boleh nampak masa 8w ke atas 😊

Biasanya doktor suggest kandungan dah 8weeks ke atas baru scan akan nampak degupan n isi dalam kantung, kalau scan awal xnampak degupan n isi just nampak kantung je

Sebaiknya di sarankan scan masa usia kandungan 8 minggu & ke atas. At lease tak da la awak spend double cost just utk buat pregnancy confirmation 😁

belum lagi.. saya first scan baby 9 minggu pun doktor kata belum lagi

bole sis, sya scan bole detect tp scan transvaginal

Saya heartbeat jantung bolee detect masa 8w.

9 minggu baru blh detect

Biasanya belum lagi

Belum Lg rasanye..