Baby

Hai nak tanye kalau kita tak inga t langsung tarikh last period then doktor yg bagi tarikh bersalin tu tarikh yang betul atau tak yer....

12 Balas

Lebih kurang accurate la tarikh doctor bagi tu. Mungkin tak tepat, awal/lewat beberapa hari. Atau mungkin tepat. Lagipun, jarang lah org bersalin betul2 ikut due date. Kalau ada tu rezeki. Tapi biasenye mesti tercepat atau lewat sikit dari due date. Ape2 pun kun fayakun

Eh nk pertikaikan tarikh doc bagi pulak. Diri sendiri pun tak ingat tarikh period 😆

Biasanya doktor akan ukur saiz baby jugak utk buat perkiraan minggu pregnant & edd

Sma mcm sya.. Drng akn tgk tu dri scan.. Klu bab sya x ingat sbb bukan regular

Nty doc akan scan .. lepas tu doc bg tarikh bila due ..

sm mcm sy dok akan scan sis jgn risau yea...tahniah

Saya pun tak ingat tarikh last period mcm mana ni

Xpe nanti doc akan scan utk tau due date

Boleh ikut sbb ikut saiz baby..