10 weeks

Hai nak tanya..normal ke saya tak rasa apa2 dalam perut, dan normal ke saya tak ada alahan semua? Bukan apa saya dulu pernah mengandung 2 mggu..saya ada alahan dan mengidam..selepas gugur saya dah hilang terus rasa alahan tersebut .saya takut kandungan sekarang ada masalah..

24 Balas

Beruntung sungguh siapa yg tkde alahan ni.. bila diingt blk kena time malam smp la ke sbuh, Allah je tahu.. tp alhamdulillah kuat wlpn muntah smp tekak berdarah.. skali je menangis sbb mmg dh tk larat gler time tu.. suami urut blkg smbil sy menangis huhuhu.. bila kenang Allahu tp alhamdulillah dpt harungi dgn baby yg sgt aktif kt perut skg ni heheh..

4y ago

Amiinn..trima kasih sis.

rezki awak tu sis x de alahan.saya kesemua anak alahan dari minggu 6 sampai lah 4 bulan lebih baru steady.ni tgh mabuk ni. semua rasa mcm kembang je tekak.bau jgn ckp lah.acik sebelah goreng sambal pun kita muntah 😪. padahal sebelum ni tulah yg paling sedap.x sabar nak habiskan fasa ni.

Awal sangat tu nak rasa apa-apa dalam perut, baru 10weeks. Tunggu lah time 16weeks and above tapi depends atas orang jugak. Bersyukur lah awak takda alahan. Jangan di minta alahan ni. Tak tertanggung rasa alahan ni. InshaaAllah semuanya dalam keadaan baik je. Jangan fikir yang bukan-bukan.

saya mula alahan 9w smpai 14w...skrg dah xda alahan dah, masuk 17w.. sepanjang sy alahan sy order mkn tghari kt foodpanda, mlm suami yg masak, sbb sy bau masakan langsung tak boleh hidu, terus pening.. masa dia masak sy bkurung dalam bilik, dah sedia semua tinggal makan. hehehe.

normal sis..syukur xde alahan smua tu..setengah org dr pg smp mlm xleh nk mkn apa...sy pun xde alahan ms awl2 preg now dh 35wk..start ke 7bln tu cma ada loya2 skit je tp xde la smp muntah2..mybe prut msuk angin kot..lain org lain rsanya

Saya pn takde alahan sis . normal laa tu . sesetengah orang ade alahan . sesetangah takde alahan . bersyukur sebab takde alahan . semua makanan boleh makan sampaikan berat badan naik . hahaha . now 18w 😁

Sama lah mcm saya sis , takde rasa apa , xrasa mcm pregnant.. cuma masa maghrib lah pening sikit.kadang tfikir sendiri betul ke ada baby dalam perut ni .. inshaAllah moga Allah jaga kita semua 😃😁

nak tanya. ibu2 semua scan kat klinik kerajaan ke swasta? sy kandungan 10w. tp appment kat klinik kerajaan 9 hb nnti. . sy jd takut plak bila baca komen ad yg 6w dh pi scan.

sy stat 6w loya tu br stat n now da 12w makin truk loya datang..makan memilih..bau maknan lain skit muntah...harap cpt la berlalu alahan ne

Anak ptama smpai 3..ade alahan..no 4 xde..dan keguguran..skg mngndg ank no 5. Ada alahan.. Mungkin awak mmg xde alahn..smg slmt semuanya...