5weeks takde alahan

Hi mommies, nak tanya normal ke kalau 5minggu takde ape ape alahan & takde rasa mengidam ape ape. Cuma perut rasa cramp sekejap sekejap dalam 30saat then hilang 10-15minit rasa cramp lagi 30saat hilang. And breast sakit + sensitif. Normal je ke ya? Saya first time jadi nya tak tahuu 🤭

15 Balas

saya harini 6weeks, saya pun breast sakit, sensitif dan nampak macam besar sikit juga cramp. sampai rasa tak pregnant kan. hari2 doa semoga lindungi dan baby sihat. haritu masa dapat tahu pregnant awal sangat baru masuk 5weeks 1day kene datang lagi 2minggu, ni tunggu lagi seminggu nak scan. semoga yang baik2 saja. dan sy doakan untuk semua yg dalam fasa awal kehamilan semua sihat Amminn.

6mo ago

Aamiin ya Allah

Hi sis, saya pun macam sis takde mengidam, and apahan pun. Perut pun kadang ada rasa cramp. Malam tadi saya ada check baby 6w 5d. doc cakap tu sebab perut saya banyak angin and tu symptom early pregnancy je. dia mintak saya makan buah yg banyak utk kurang kan angin dalam perut 😊 harap membantu

normal sis mcm tu. alahan biasa dtg 6w keatas sampai 16w beransur hilang. ada yg dtg alahan bila 7bulan keatas sampai beranak. ada jugak yg xde alahan lgsg time preggy.

6mo ago

sama² sis

sy pun 5weeks. tkde alahan , cume kerap lapar je. then tkleh bau hsbnd pun sari je , pehtu okeyy da 🤣 so far breast pun tkde sakit ke ape. Alhamdulillah. hehe

sye mgndung kli ktiga dh ni.. mmg x de alahan.. 1st mgndung ank syurga pon sme.. so normal je.. tp cramp prut sikit2 n breast skit tu normal🥲🥲🥲

sama macam sy sis, sy dh 6 weeks tapi sllu kram perut mcm senggugut ringan tp takde mual , btw sy newbie preggy

6mo ago

Ha kan dia macam senggugut ringan and datang cramp sekali sekala je. Normal ke eh risau 🤭

sy 5mggu bru ni xde alahan lagi cuma cramp nga sakit pnggang je tpi 7mggu skrg ni stiap hari msti mual muntah

Ia sya juga.. cuma sya sering sakit belakng.. ada ka ia normal? Maaf tanyk sebb sya first juga.

sama mcm sy, sekarang dah 6 weeks xde apa2 alahan pun cuma breast rasa sakit je

Sy pun xde alahan setakat ni. 5 weeks jugak 🤭 just rasa cramp on and off je.