10 weeks

Hai nak tanya..normal ke saya tak rasa apa2 dalam perut, dan normal ke saya tak ada alahan semua? Bukan apa saya dulu pernah mengandung 2 mggu..saya ada alahan dan mengidam..selepas gugur saya dah hilang terus rasa alahan tersebut .saya takut kandungan sekarang ada masalah..

24 Balas

Klu 10w tu masih terlalu awal utk rasa pergerakan baby sbb baru terbentuk gumpalan darah kecil. Ttg alahan tu depends on individu

awl2 mngndung ingatkn sy xda alahn.. last2 naik 6wks, smua d rmh tpksa mkn d luar sbb sy xble hidu mknan n minyak..

4y ago

same nk. mkn ktlua je.... kt umh elok mnum pun xnak

10 weeks xkn rasa apa2. Kalau x de alahan Alhamdulillah. Sy alahan truk dr 5 weeks skrg 17 masih alahan.

normal sis xda alahan. sy skrg dh 26 week . rezeki Allah xbg alahan ,lgipun pjj dgn suami

Beruntung la sis xde alahan.. Jgn di mintak,xkuat rasa nya.. Saya sndr pn xkuat rasa.

Sy prggy ni second trimester bru ada alahan. Msa awal dulu xmual pon cuma asyik tido.. Haha

Ada je org yg xde alahan time mengandung. Rezeki tu. Xyah hadap morning sickness. Haha

Saya takada alahan jugak. dr cakap lagi bagus. Alahan takada tu sebenarnya rezeki

sama lah..tkde alahan..muntah..ngidam ke ape..cuma rse lpar je

nak tanya nirmal ka 12 minggu hanya nampak kantung sahaja..

4y ago

klu sy ms scan 10week sis.. da npk janin n heartbeat.. nt cb scan lg balik sis.. sbb klu da 12mgu biasa da npk da tu