confuse

Hai nak tanya,kalau kita tahu kita pregnant dalam 5week mcm tu,nk pergi klinik krajaan dlu buat bku atau pergi swasta utk check dlu ya?maaf 1st time,tak berapa tahu

2 Balas

Mcm saya g scan dlu tgk baby da masuk dlm laluan yg betul atau x(swasta) . Lpas da confirm baru g buka buku.

Blh ke klinik biasa dlu. Scan. Klu dh nmpk kantung bayi, blh bwk gmbr tu ke klinik kerajaan(KK).

5y ago

Sama².. Daftar KK sebelum 12w.. So, kandungan dah 8w mmg sesuai dh tu klu janin dh nmpk.. ☺️