kencing kotor

hai nak tanya. sy tgh prgnt baby first so xd pengalaman in this kes. i need some advice sbb sy kerap kena kencing kotor n kencing ta lawas.so adkah benda ni normal or sy perlu follow up doc?

2 Balas

Dapatkn rawatan sis.. Saluran kencing kita lebih pendek dr lelaki sbb tu mudah kena kencing kotor.. Bila kencing kotor, brmakna ada jangkitan.. Kuman ni bole transmit ke kandungan kita juga..

Jumpa doktor. Cara atasi: minum air kosong banyak2. Sy dlu 1hari hbs 3liter. Terus x pernah sangkut kena kencing kotor