Kencing Kotor

First day and first time mommy bukak buku pink, darah , tekanan darah , bmi and baby dlm kandungan semua okay. Cuma urine sampai dua kali test, result “KENCING KOTOR” dua weeks lagi follow up kalau masih Kotor mommy kene masuk air. Ade pengalaman mcmmana nak bagi urine okay, da try my best mnum air masak byk and cut gula, still kerap kencing tapi tak lawas. Need Advice

4 Balas

Minum air barli . Rebus sendiri je , kurangkan gula . Minum air masak secukupnya ikut keperluan . Dan setiap kali buang air , make sure lepas dah siap , lap bahagian private tu kering kering. Sye suggest pakai tisu sbb pakai buang insyaALLAH lebih hygine . Tp air bali tu insyaALLAH mujarab

4mo ago

Yekee, terima kasih banyak awak, boleh ke kalau sye nak kerap mnum air barli sepanjang preg, dengar2 mudah kene Kencing ktor ye kalau pregnant

sy pn first bkk buku Ari Tu kne kncing kotor n 2 kli kne ambil air kncing....bln strusnye cek sy dah siap2 mnum air barli cina br la ok..jgn kurang minum air klo X nt msti kne kncing kotor lg or kne msok air..

4mo ago

Sye mnum air banyak daa tapi kerap Kencing smpai rasa nk duduk toilet je 24h. Means air tu tak serap dlm badan ke ye

samalah kita. first bukak buku pink sangkut kencing Kotor, buat kali kedua pon still sangkut..then buat urine test dkt klinik swasta pon still sangkut. padahal dah minum air masak bnyk..

4mo ago

Tulahhh sye pun curious sgt2.. sbb time preg je bru first time kne Kencing ktor..

cuba minum air barli pula. kencing kotor ni biasanya sbb xcukup air dlm bdn.

4mo ago

sy pun mcmtu awk. preg kali ni dari bukak buku smpai 20w urine sangkut saja. smpai kena pi scan buah pinggang kt hsptl. bila scan alhamdulillah takde apa..so dktr just nasihat keep minum air, bila nk checkup tu make sure urine mlm td dh keluar..so pagi2 sblm checkup minum air masak byk2.