susu untuk ibu mengandung

Hai nak tanya.. susu apa yang sesuai untuk ibu mengandung ya.. mohon pencerahan dari ibu2 yang berpengalaman..tq..

23 Balas

Anak pertama saya minum anmum lekat gdm Anak kedua saya minum susu kambing je awal preggy Alhamdulillah xde gdm tp dorg ckp panas..betul la kot sebab anak kecik,dah 8 bulan baru ambik anmum balik.. Anak ketiga saya minum similac ok serasi,anak ketiga pun xde gdm sebab saya minum jus mamariam..

Sy susu segar farmfresh.. Tanpa gula. Sebelum ni sy minum enfamama vanilla, but somehow gula sy naik n doc sarankan tukar susu yg tanpa gula.. Sis kena ikut kesesuaian badan, cuba tanya doc for details..

Sebaiknya minum susu fresh milk sis, mcm dari Farm Fresh tu. Takde gula takde pengawet. Sy baca posting Midwifery nurse and lactation counselor dari Facebook, dia ckp susu fresh milk lagi elok.

Saya minum susu HL fresh milk tu je sis. Doc gigi kk saya pun sarankan minum fresh milk, tak galakkan susu ibu mengandung mcm anmum sbb gula tinggi.

Susu fernleaf,harga berpatutan dan sesuai untuk ibu mengandung,kurang gula,reccommended by nurse

Mula2 sy minum enfamama, tapi tersangkut gula.. Skrg minum susu kambing je

Sya mnum susu similac jer sis😊perisa vanila ja yg dpt msok tekak

Susu apa2 ok je asal susu xlebih gula sbb takut sangkut hb tinggi

saya consume dutchlady full cream.susu mengandung perut tktahan

Sy dr first thu pregnent smpai 20 week mmg mnum susu hi goat