Susu Utk Ibu Mengandung

Salam, nak tanya susu apa ya yang sesuai dan bagus untuk ibu2 mengandung . Boleh tolong suggestkan tak? Terima kasih..

29 Balas

Masa saya join taklimat pemakanan hrtu.. Pakar diet tu ckp..majority susu ibu mengandung mempunyai gula yg agak tggi.. Tambah lagi yg ada perisa.. Waktu ngandung paras gula,tekanan itu yg perlu serius dijaga.. Sebaiknya .. ambillah susu low fat ..memg kandungan gulanya yg rendah.

5y ago

Ye ..janji low fat.. Kalau masih waswas..cuba dengar nasihat dri pakar pemakanan ibu mengandung..k

Doc sy tak bagi minum susu ibu mengandung mcm anmum ke apa sume tu sbb katanya kandungan gula tinggi... So doc minta sy minum susu mcm farm fresh, susu hl.. 😀

Mnum ja susu biasa sis.. Mcm Dutch lady kotak tu... Biasa yg mngandung punya susu tinggi gula n risk kena gdm kat mom n baby besar masa lahir

Susu MAMADIL...dan sgt bagus yg selalu hb low....minum susu ni hb memang cantik...

sis minum susu mcm duth lady tu , susu segar low fat, nurse suggest kt saya, skrg hari2 sy minum🤗

susu MAMADIL! ade 3 flavour rse dia cm aiskrim! semangatt je tiap kali nk minum sbb sedap🥰😍

Saya minum anmum...sebab ada flavour coklat...kalau susu plain saya xboleh...mesti muntah balik

Sy mnum fresh milk je sis.. Ari tu ade try anmum materna..tp berat naik mndadak.. N sgkut gdm.. 😁

5y ago

Sy pon sangkut gdm jugak..pening jgk ni nk minum susu ape pulak.aritu try anlene.mmg sedap

semua susu ok..susu khas mngandung ada zat lebih tapi gula tggi senang berat naik..

Wslm..Anmum..sy dr anak pertama dan nak masuk ke4 ni..setia pd anmum