Uri Dekat Bawah

Hai, nak tanya. Semalam saya buat detail scan. Sekarang 24 minggu, dan doktor bagitahu, uri saya berada dibawah, jarak 1.4cm, rendah. Doktor bagitahu kalau normal, jaraknya 5cm keatas. Ibu ibu semua, ada tak cara nak bagi uri naik ? Risau pun ada ni ? #Firstbaby

7 Balas

Says ritu 28 week uri kat bawah, tp doc ckp ada masa lgi untuk dia naik atas. Bila 32 week doc scan lgi kepala baby dh kat bawah then automatic uri x kacau katanya. Uri kat sebelah. Masa doc kata uri kat bawah sy ad google mcm mna nak suro dia naik atas, kerap ckp ngn baby, pastu urut perlahan2 perut ke atas, (bukn urut yg mcm berurut tu cuma tolak2 je) atau baring hadap dinding kaki lekat kat dinding then tolak2 perut bawah ke atas perlahan2.😊

Bila rahim mngembang uri akn naik dgn sndri nye.. sy pn bernsib baik.. mula doc ckp uri ke bwh ms tu 28 mnggu bila scn 30 mnggu dh ok lgi pn jrak sy 5cm so alhamdulillah okey smua nye.. ingt.. uri xbole Di urut.. nti bleeding.. sis jgn risau ms ada ms lgi bgi uri naik ats.. doa yg baik2.. insyaa ALLAH. aMinN..

dokt pon ckp sy uri rendah skrg 24w tp jgn bimbang n kalau boleh kita xperlu risau dan xyh. wt senaman l shape ke apa sb uri tu akan naik sendiri.. tu yg dokt ckp pd sy... hope da 35w ke atas naik laaa nanty

Saya pun macam ni jugak, terus kena pergi hospital sebab sebelum ni ada kes keguguran. Sampai hospital doctor cakap selagi tak bleeding jangan risau. Sekarang uri dah naik balik alhamdulillah

Sy scan 28week uri kt bwa bila scan 30 week pp type 1 scan 32 weeks still same.. Doc bgi refer pergi hospital 34week Hrp2 da ada perubahan

Doa byk2 dear smpat lg Naik tu think positive , saya 30 weeks kt bawah scan 2 minggu balik naik kat atas Alhamdulilah Masa tu positive je

Sis, macam mana perkembangan terbaru sis? Uri naik ke atas tak? Boleh sis share dengan kami Ibu2 dekat #tap

3y ago

sis pun PP ke? saya dulu PP case jugak. sbulan stgh kat hosp. mcm2 buat, siap pesan parents berdoa depan kaabah masa dorg pegi haji. tp xde rezeki saya bsalin normal sbb uri tetap kat bawah. so kena la czer masa 38weeks. tp ape pun syukur sbb baby n saya dua2 selamat. skrg anak dah stahun dan xpernah sakit lagi. cuma kdg dtg eczema sikit kt pipi dia je.