Uri Dekat Bawah

Hai, nak tanya. Semalam saya buat detail scan. Sekarang 24 minggu, dan doktor bagitahu, uri saya berada dibawah, jarak 1.4cm, rendah. Doktor bagitahu kalau normal, jaraknya 5cm keatas. Ibu ibu semua, ada tak cara nak bagi uri naik ? Risau pun ada ni ? #Firstbaby

7 Balas

Says ritu 28 week uri kat bawah, tp doc ckp ada masa lgi untuk dia naik atas. Bila 32 week doc scan lgi kepala baby dh kat bawah then automatic uri x kacau katanya. Uri kat sebelah. Masa doc kata uri kat bawah sy ad google mcm mna nak suro dia naik atas, kerap ckp ngn baby, pastu urut perlahan2 perut ke atas, (bukn urut yg mcm berurut tu cuma tolak2 je) atau baring hadap dinding kaki lekat kat dinding then tolak2 perut bawah ke atas perlahan2.😊