Bersama suami di trimester pertama

Hai, nak tanya. Saya prgnant anak pertama dan dah scan doc cakap kandungan dlm 4minggu. Adakah baik/tidak utk bersama suami di trimester pertama? Saya keliru..

8 Balas

Sy bersama jgk tapi tak kerap. Kena hati2 lh, mksudnya elakkan buat dgn lasak. Dan lg satu, betulkan niat. Yang jaga kandungan kita selama ni adalah Allah SWT. Bukan diri kita. Kita hanya ikhtiar menjaga, tapi Allah SWT yg menjaga sepenuhnya kandungan kita.

2y ago

setuju . Tiap kali nak bersama mesti niat mcmni .. Innshaallah takdak apa apa

Walaupun org cakap boleh, dan doc pun kata boleh sekiranya kita takde apa2 problem tp sy tetap pilih utk elakkan. Sbb kdg kita pun tak tau ada problem ke tak.

sy lepas tahu pregnant.. pernah bersama sekali je..ni dah nk masuk 3 bulan x bersama pn..suami risau sgt, sbb anak first kn.. lama kami tunggu 4 tahun..

boleh je cuma jgn terlalu extrem sngt sbb kandungan baru lagi... smooth ii je k 😅

kalau boleh awal pregnancy , elakkan bersama suami. Kandungan masih baru lagi..

Hi seeloknya elakkan dulu awal2 ni ...Tkot bleeding ..

saya bersama lepas 10 week . tp slow2 je.

Boleh je cuma kena hati2