bersama ketika trimester pertama

boleh ke bersama suami dalam trimester pertama? sy pernah keguguran sebelum ni #1stimemom

7 Balas

Sy ada pngalaman gugur 2x..kedua kali ini sy bersama pd awal kehamilan...doc sy dh esan jgn bersama sb mayb rahim lemah..gap anak 1st pn ms tu 8thn...tp sy degil...huhu..tp depend pd org kot..tp klu lps ni sy prgnt lg,sy nk cuba elak dr bersama..

Sy elakkan.. suami pon ok brkorban katanya. tpi first gugur dlu sbb kantung kosong. skrg 14w sy xnk amek risiko.. jd princess je kt rumah🤣

saya pun pernah ada keguguran, second pregnancy ni saya tunggu sampai baby 16 weeks baru berani nak bersama dengan suami

klau dah ada history gugur baik bawak2 bersabar dulu 🤭🤭 biar la kandungan tu stabil dulu..

biase doc tak sarankan bersama suami sehingga 4 bulan..utk kuatkan kandungan..

kalau pernah keguguran.. baik elakkan.

Elakkan....