Bleading di trimester pertama

Adakah normal selepas bersama suami di trimester pertama bleading

13 Balas

pernah jugak kena mcm ni. tapi untuk sy sendiri, xserius pun.. cuma next time kalau bersama kena slow2 sikit. 1st pregnancy ke sis? kalau blum ada pengalaman mengandung better check dgn doktor. sbb sis x tahu keadaan rahim sis kuat atau x.. kalau dh ada pengalaman mengandung sblm ni, atleast tahu rahim sis jenis kuat atau x.

saya pernah juga sis. dia spotted n bleeding beberapa hari. waktu tu tengah outstation dengan suami. memang perasan lepas bersama, ada keluar darah. so,memang sebaiknya untuk fasa awal2 tu kurangkan bersama dulu sampai dah betul2 okay. apaa2 pun check dr jugaa. moga selamat semuanya?

Saya 8weeks prgnnt bersama suami, dua kali spotted alhamdulillah takde apa apa? atas diri jugak sebenarnya. Bila pergi hospital cek rupanya luka sikit sebab ganas sangat kot bersama suami tu. Better dapatkan saranan dr , jangan malu untuk bertanya.

Jumpa doktor. Sebarang pendarahan masa pregnen adalah tidak normal. Saya juga spotting lepas bersama suami pada minggu 6. Jumpa doktor, ambil ubat kuatkan rahim utk 3 minggu. Lebih baik elakkan bersama suami masa trimester pertama kalau rahim tak kuat.

brp week tu sis, doc xde sarankan ke trimester pertama elakkan bersama, sbb kandungan masih lemah .. paling² kena tggu lepas 16w cmtu .. utk kepastian better gi scan sbb klau nk ikut mmg xnormal klau bleeding trimester pertama

sy first trim .. ad jgk bersama suami.. slps pd tu.. kuar mcm sporting sikit. tapi xdak ap laa.. tny dokto. kalau awk bleeding.. better p klinik tny dokto. smoga kandungan sis baik² sja

Takut kandungan tergugat or treatened abortion, jd better check. Tak di sarankan trimester pertama buat hubungan kalau nak jaga betui2. Saya risau tunggu n sabar sampai 2nd trimester.

tak normal. apa2 bleeding sepanjang pregnancy tak normal. saya kerap bersama suami sejak lepas conception, dan sepanjang pregnancy. now dah 30w tak pernah bleeding.

kalau blh elak,elak dlu brsama di awl kandungan ni..atau kena lebih berhati2 slow wktu brsama.. semoga dipermudhkn urusan sis dn kndungan baik2 sj ya..

klu bleh first trimester jgn bersama lagi. sy keguguran selepas bersama