acid folic

Hai nak Tanya. Saya baru makan acid folic x sampai 15 minit tapi dah muntah . Adakah Saya perlu mkan lagi ?

3 Balas

Masa muntah tu, nampak tak tablet tu keluar balik? Klu ada, kena mkn balik sis.. Folic acid sangat penting.. Wajib mkn sehari sebiji.. Kesian baby kat dlm perut.. Tp kalau yakin, apa2 yg kita mkn sehari tu dapat cover nutrisi utk baby, takde masalah pun sis 😊

dapatkan pendapat doktor 👍sy dulu time pregnant 34weeks detect BP tinggi. then, hospital bg sy ubat. once sy makan ubat tu, sy akan muntah dan pening. Rujuk Dr. di klinik kesihatan, suruh stop on the spot makan ubat tu. lepastu semuanya baik2 je😄

klu stiap kali mkn ubt tu muntah means tak ngam dengn kita .kena try jenama lain. atau lebih rujuk ke doctor la bgtau tiap kali mkn ubt tu muntah ..