folic acid

Hai ibu2, saya nak bertanya.saya dah mengandung dalam 5 minggu. Saya dh makan hovid folic acid. Saya juga minum susu HL yg dah tersedia folic acid dlm kandunganya.susu lain saya x berapa nak lalu minum. Adakah saya berlebihan folic acid nanti?

3 Balas

Tapi make sure jarakkan dua jam kalau nak minum susu. Sebab takut vitamin tak serap. Congrats sis 😊

4y ago

Sama2 😊

Banyak sangat ke dos yang ada dalam susu ? Saya rasa tak banyak sangat. Okay je boleh consume dua dua.

4y ago

Kalau mcm tu kita boleh lah x kira masakan. Terima kasih

Org cakap kalu terlebih folid asid die akan keluar dlm air kencing

4y ago

Saya pun kerap kencing. Terima kasih