Acid folid

Assalamualaikum & salam sejahtera, saya nak tanya kalau kita baru lepas makan acid folic kemudian dlm beberapa minit kita muntah adakah acid folic pun keluar sekali atau sudah terlarut dlm badan?

1 Balas

hurm saya rasa termuntah sekali. sebab apa2 yg kita makan akan melalui perut dulu manakala serapan hanyalah di bahagian usus. ada kemungkinan yg tinggi sebab baru beberapa minit bukan dalam tempoh 30 minit dan ke atas.